Ondřeje Kohouta zajímá symbolika pohybu

Vídeň - Ilustrace určitých sportů či pohybů nastolující otázky moci a bezmoci, ovládání, štěstí a neštěstí, výhry a prohry, úspěchu a nezdaru, to vše s černým humorem, nabízí výstava Body in motion v Českém centru ve Vídni autora Ondřeje Kohouta. Klíčovou součástí obrazů jsou také jejich názvy, které doplňují zachycenou situaci.

Výstava Body in motion u příležitosti umělcových 60. narozenin představuje jeho malby z let 2011-2013, sochy z 90. let, trojrozměrný objekt Fünf Gegenradfahrer mit leichtem Nachteil (2012) a skici. Výstava v Českém centru ve Vídni potrvá do 6. února.

„Jestli je něco, co vůbec neumím, tak je to malovat. Jsem šťastný, že mám syna, který to nejenom umí, ale navíc je si strašně věrný celou dobu a ještě k tomu je to můj kamarád,“ prohlásil pyšný otec Pavel Kohout při zahájení výstavy.

Ondřej Kohout ve Vídni (zdroj: ČT24)

Ondřej Kohout (*1953 Praha), člen Künstlerhausu ve Vídni, absolvoval divadelní fakultu Akademie múzických umění v Praze obor scénografie. Neustálé represe po podepsání Charty 77 jej donutily emigrovat za svým otcem Pavlem Kohoutem do Vídně. V současné době pracuje jako nezávislý malíř a scénograf např. pro divadla ve Vídni, Antverpách, Hamburku a Praze.

Vydáno pod