Klip týdne: Guns N' Roses vydali 30 let ztracené video

Američtí rockeři Guns N' Roses to rozjíždí ve velkém stylu. Nejenže ke třicátému výročí chystají vydání reedice svého fenomenálního debutu Appetite for Destruction, nyní přicházejí s dosud nespatřeným videoklipem ke skladbě It's So Easy.

Poté, co legendární „Gáni“ ohlásili velkolepý návrat v prakticky původní sestavě a vydali se na fenomenální světovou tour, připravili si pro fanoušky další překvapení v podobě vydání reedice svého debutového alba Appetite for Destruction. 

Vydání nového remasteru je ohlášeno na 29. června a k dispozici bude hned několik jeho variant, a sice 2LP, 4CD/1Blu-ray super deluxe edition nebo speciální edice „Locked 'N Loaded Edition Box Set“. Ta bude obsahovat 73 skladeb včetně 49 dosud neslyšených, EP „Live ?!*@ Like a Suicide“, EP s B-stranami singlů, sedm sedmipalcových singlů, Blu-ray disk s prostorovým mixem alba a dobové videoklipy. Navíc bude box obsahovat knihu, vstupenky, trsátka, litografie a několik vzpomínkových předmětů. To už je pořádná nálož, nicméně tahle sranda nevyjde zrovna lacino. Cena by se měla pohybovat okolo tisíce dolarů.

Aby svým fanouškům trochu zpříjemnili čekání, rozhodli se pro malou ochutnávku v podobě vydání bezmála 30 let natočeného, avšak dosud nikdy nevydaného klipu ke skladbě It's So Easy. Ten vznikl už v roce 1989 v nechvalně známém losangeleském nočním klubu Cathouse. Obsahuje živé záběry kapely z vystoupení včetně sexuálních scén, a perfektně tak zachycuje dobovou atmosféru. „Zmizení“ videoklipu kapela přisuzuje hudební stanici MTV, která odmítla klip úplně vysílat. 

Guns N' Roses (zkracováno GN'R) je americká hard rocková skupina založená v roce 1985 v Los Angeles. O dva roky později, v roce 1987, kapelu celosvětově proslavilo album Appetite for Destruction, kterého se prodalo 30 milionů kopií po celém světě. Guns N' Roses zaznamenali v období let 1987 až 1993 mnoho úspěchů, vydali několikrát platinová alba Use Your Illusion I a Use Your Illusion II a uspořádali obrovské světové turné.

Sestava, která nahrála Appetite for Destruction, se ale postupně kvůli drogám a sporům se zpěvákem Axlem Rosem v průběhu devadesátých let rozpadla a Rose zůstal nějakou dobu jediným jejím zakládajícím členem, který v kapele zůstal. V roce 2016 se však po zlepšení vzájemných vztahů kapela vrátila na scénu v původním složení. 

Zdroj: Wikipedia

Guns N' Roses
Zdroj: ČT24/Amazon.com