Klídek, hoši. Jodie Fosterová šéfuje gangsterskému Hotelu Artemis

Jodie Fosterová řídí gangsterský Hotel Artemis (zdroj: ČT24)

Americká herečka Jodie Fosterová se po pěti letech opět objevila na filmovém plátně, v thrilleru s prvky sci-fi. Diváci ji najdou v Hotelu Artemis, který řídí pevnou rukou. Kdo se v blízké budoucnosti rozhodne vyloupit banku na území Los Angeles, měl by mít v diáři její číslo.

Jodie Fosterovou nejvíce proslavil thriller Mlčení jehňátek, kde měla co do činění s jedním z nejpřesvědčivějších filmových psychopatů. I v Hotelu Artemis, který funguje jako neoficiální nemocnice pro podsvětí, se setkává s všelijakou sebrankou, ze zločinů je ale méně roztřesená. 

Svérázná manažerka Jean Thomasová má v popisu práce péči o bankovní lupiče a kriminálníky nejhrubšího zrna. Citově poněkud oploštělá sestra je profesionálka, která si potrpí na pravidla. „Projdu naprostou proměnou. Vůbec se mi nepodobá, hraju někoho, kdo je vnitřně zlomený a liší se ode mě i fyzicky,“ srovnává se s filmovou postavou Jodie Fosterová.

Řád hotelu naruší lupič v podání Jeffa Goldbluma. Skrývá lup v hodnotě osmnácti milionů dolarů, což snadno může vést k porušení jednoho z hotelových pravidel: zákaz zabíjet ostatní klienty.

Zdravotního bratra pro kriminálníky si zahrál bývalý wrestlingový zápasník Dave Bautista, momentálně hvězda blockbuster Avengers: Infinity War. V Hollywoodu se prosadil rolemi hromotluků a i tentokrát těží především ze své nepřehlédnutelnosti.

Hotel Artemis podle něho ale není jen sledem akčních scén. „Vlastně to je milostný příběh, který se tváří jako akční thriller a sci-fi,“ pokouší se snímek žánrově zařadit.

Jodie Fosterová na novince oceňuje originální příběh, který je prý dokonce přesným opakem současných sci-fi. S nimi má zkušenost – naposledy ji diváci mohli vidět na kosmické stanici pro vyvolené Elysium.

Hotel Artemis už má za sebou světovou premiéru, tuzemským návštěvníkům se otevře na konci července. Jako svůj režijní debut ho natočil Drew Pearce, scenárista třetího pokračování superhrdiny Iron Mana.