Barokní Candide oblékl komiksový kostým

Praha - Milovníky komiksu jistě potěší fakt, že právě vychází barokní-SteamPunk-SpaceOpera komiks, včetně limitované verze (100 ks), nazvaný Candide: Král Bulharů, který na motivy slavné Voltairovy novely „Candide“ volně zpracoval český kreslíř Karel Jerie.

První díl zavede čtenáře nejprve na nejkrásnější zámek ze všech, ze kterého bude Candide pro lásku k slečně Kunigundě nadobro vykopnut, aby poté vstoupil do bulharské armády a potýkal se s nástrahami vojenského života. Mnohá dobrodružství mu ukáží svět z nečekaných perspektiv, na kterých nechybí jezdci na dinosaurech, létající zámky a mutanti těla, ale i ducha. Karel Jerie vše pojal svébytným dějovým zpracováním, kterému nechybí humor, napětí ani nadsázka.

Limitovaná verze se od klasické verze odlišuje také jinou variantou obálky na speciálním papíru se strukturou plátna a přiloženou podepsanou litografií. Cena limitované verze je 999 Kč. Klasická vázaná verze pak bude v prodeji za 299 Kč.

  • Přebal knihy zdroj: BB art
  • Přebal knihy zdroj: BB art

Karel Jerie (1977) je malíř, ilustrátor. Publikuje kresby v novinách a časopisech. Zároveň ilustruje knihy pro mládež a kreslí stripy pro různá periodika. Je členem SVU Mánes a jedním ze zakladatelů občanského sdružení Seqence zaměřeného na podporu komiksu v České republice. V roce 2008 získal první cenu v kategorii profesionálů na Mezinárodním komiksovém festivalu v Lodži v Polsku.

Vydáno pod