Leeevne.cz: balení tři v jednom! Kdo zaváhá, neuvidí!

Praha - Třesete se na výhodné nabídky? Pak byste si neměli nechat ujít na jaře 2014 spuštění slevového portálu leeevne.cz, jehož provozovatelem je Česká televize. Slevomatové pracovnice Marta a Věra vás nalákají nejen na slevy s háčkem.

Háček je i v úvodu - ČT samozřejmě nepřipravuje žádný slevový portál, v prostředí jednoho takového se jen odehrává nový sitcom, který se právě začal natáčet. Osmidílný komediální seriál napsal Petr Kolečko, (spolu)autor scénáře například k filmu i seriálu Okresní přebor, ke snímku Lež má rozbité auto z cyklu Nevinné lži nebo divadelním představením Pornohvězdy, Jaromír Jágr, Kladeňák a Láska, vole. Jeho svérázný rukopis je znát i na televizním scenáři (mimochodem podepsán je i pod jiným připravovaným seriálovým projektem ČT - Čtvrtou hvězdou).

Režie se ujali Jaroslav Fuit a Zdeněk Dušek. Martu a Věru, po nichž je sitcom pojemnovaný, si zahrála Bára Poláková a Sabina Remundová. Jejich nesnesitelného šéfa Pavel Liška. 

"Kdyby Marta a Věra nebyly zaměstnankyně slevového portálu, neměly by nic společného. Rozděluje je jejich zcela odlišný přístup k životu. Marta věří, že dělá práci, která má smysl a pomáhá lidem lépe žít. Když má vše systém, je šťastná a plná iluzí. Věra má nedozírné zkušenosti, a proto žádné iluze. Improvizace je její radost a zároveň recept na přežití v jakýchkoli podmínkách. Majitel firmy Brouček je podlý skřet převlečený za manažera, který nejraději řídí, šmíruje a šikanuje své dvě zaměstnankyně," popisuje radostné pracovní podmínky hlavních hrdinek kreativní producent ČT Michal Reitler.

Marta a Věra / Sabina Remundová, Pavel Liška, Bára Poláková
Zdroj: ČT24/ČT

Práci všem třem navíc mírně komplikuje okolnost, že velká část akcí ve slevě má nějaký ten háček. Namátkou cena projížďky kočárem nezahrnuje koně, pracovní směna v dole Hlubina nezahrnuje zpáteční cestu a podobně…

Na obrazovkách se diváci s Martou a Věrou seznámí v roce 2014.

Vydáno pod