Všechny tváře fotografie. Festival Prague Photo představuje 150 autorů

Sto padesát fotografů obsadilo Clam-Gallasův palác na pražském Starém Městě. Na jedenáctém ročníku přehlídky Prague Photo svoji aktuální tvorbu představuje třeba Gabriela Fárová nebo Antonio Cossa. Z archivu Václava Chocholy pak expozici sestavila fotografova rodina. Část barokních prostor patří studentům fotografických škol. Expozice bude otevřena pouze do neděle 29. dubna.

Fotografie představí dvě desítky českých i zahraničních vystavovatelů, zájemci tak budou moci zhlédnout nejširší plejádu jednotlivých fotografů, galerií a společností zabývajících se fotografií. Své kolekce uvedou například galerie Artinbox, Galerie Gambit nebo Vintage Photography. 

Zařazeny jsou opět populární pop-up prezentace jednotlivých autorů, letos jsou to například Magdalena Bláhová, Josef Hník nebo Gabriela Fárová. Vedle českých umělců se představí i fotografové z Itálie, Slovenska, Francie, Saúdské Arábie. Spolupráci výtvarníka Jiřího Koláře a Václava Chocholy připomíná výběr, který připravila fotografova rodina.

Přehlídka Prague Photo představuje 150 fotografů (zdroj: ČT24)

Prague Photo vystavuje také obsáhlou sekci tvorby nejmladší generace. Hned sedm středních odborných nebo vysokých škol prezentuje na festivalu práce svých studentů. Z nich přehlídka tradičně vybírá nejlepšího začínajícího autora. Letos cenu nezískal jednotlivec, ale Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara ze Západočeské univerzity v Plzni.

Doprovodný program festivalu zahrnuje setkání s autory v jednotlivých expozicích nebo křty fotografických publikací. Přehlídka Prague Photo potrvá pouze do neděle 29. dubna.