Lasica píše i hovoří O lidech a lidech

Praha - Vlastní život ve vlastních fejetonech představil v Praze Milan Lasica. V krátkých příbězích, které načetl v češtině společně se Zdeňkem Svěrákem, vzpomíná na dětství, popisuje situace ze soukromí i politiky. V audioknize nazvané O lidech a lidech se pochopitelně věnuje i hereckému partnerství s Juliem Satinským.

Dvojice Lasica-Satinský vydržela přes padesát let, i když jim v době normalizace komunistická strana zakázala společně vystupovat. „Role mě moc nezajímají, mě vždy zajímalo právě partnerství s Julkem Satinským, které bylo autorské,“ upozornil.

  • Miroslav Horníček, Milan Lasica a Julius Satinský zdroj: ČT24
  • Julius Satinský a Milan Lasica zdroj: ČT24

Milan Lasica také prozradil, že v dětství o divadle nesnil, ale chtěl řídit stroje. „Vůbec jsem nevěděl, co to znamená, ale fascinoval mě ten název - strojní inženýr. Dokonce jsem požádal otce o peníze, abych si mohl koupit kladivo, protože mi to přišlo jako nejlepší začátek,“ přiznává Lasica.

O výběru témat ke svým fejetonům řekl: „Co mě napadlo, tak to jsem napsal a měl jsem takovou teorii, že když mě nic nenapadne, tak budu vzpomínat.“

Reportáž Terezy Radvákové (zdroj: ČT24)