Batman vs. Superman neboli Ben Affleck vs. Henry Cavill

Los Angeles - Oním štastným Batmanem, který se poprvé na filmovém plátně potká v jednom snímku se Supermanem, bude americký herec Ben Affleck. Dva snad nejznámější superhrdinové změří své síly ve snímku jednoznačně nazvaném Batman vs. Superman.

Christian Bale, jenž se do filmové historie jako Batman zapsal v trilogii režiséra Christophera Nolana (ten se na chystaném snímku podílí jako poducent), už počtvrté do stejné řeky vstoupit nechtěl. Studio tedy hledalo náhradu. „Potřebovali jsme mimořádného herce a Ben Affleck se na roli populárního superhrdiny určitě hodí. A Zack navíc přinese nový pohled na jeho rozdvojenost,“ soudí kreativní producent Warner Bros.

Režie se ujme Zack Snyder, scénáře David S. Goyer, oba tvůrci Muže z oceli, tedy posledního supermanského filmu. Affleck se v Batmana promění poprvé, se superhrdiny ale má už své zkušenosti. V roce 2003 ztvárnil „muže beze strachu“ Daredevila, i když nepředvedl zrovna nezapomenutelný herecký výkon. Zprostředkovaně byl také Supermanem, ve snímku Hollywoodland si zahrál představitele neohroženého zachránce George Reevese.

V připravovaném snímku bude Supermanem opět Henry Cavill (Muž z oceli) a jisté je, že oproti jednačtyřicetiletému Affleckovi bude mít přinejmenším věkovou výhodu - je o jedenáct let mladší. Z Muže z oceli se do hereckého obsazení dostali také Amy Adamsová, tedy filmová novinářka Lois Laneová, její šéf Laurence Fishburne (Perry White) a adoptivní matka Clarka Kenta alias Supermana Diane Laneová.

Točit se začne příští rok, na premiéru si fanoušci komiksových hrdinů musí počkat do 17. července 2015.