Klip týdne: Mimozemský Moby na vylidněné planetě

Po singlu „Like A Motherless Child“ z konce předchozího roku láká americký skladatel a zpěvák Moby na chystanou novou studiovku již druhým singlem. Ten nese název Mere Anarchy a doplňuje jej skvělé černobílé video z postapokalyptického světa.

„Je to postapokalyptické video. Všichni lidé už jsou pryč a já a moje kamarádka Julie jsme mimozemšťané, kteří mohou cestovat v čase, a přišli jsme navštívit prázdnou Zemi,“ uvádí k novému videu sám Moby. To je dílem režiséra Roba Gordona Bralvera, jenž je podepsán i pod klipem předchozím.

Samotné čtyřminutové video je tvořeno černobílými záběry vylidněné planety, a jeho jedinými protagonisty jsou tak zmínění dva návštěvníci. Spolu s hudbou dokreslující krásnou, i když smutnou scenérii podpořenou vizuálnímu triky působí melancholicky, přesto však jde o výtečnou podívanou. Skladbu Moby pojmenoval podle jednoho z veršů básně The Second Coming od irského dramatika, nositele Nobelovy ceny Williama Butlera Yeatse.

Vydání nového alba Everything Was Beautiful, and Nothing Hurt je naplánováno na 2. března a na trh jej uvedou společnosti Little Idiot a Mute Records.

Moby, vlastním jménem Richard Melville Hall, je americký skladatel a zpěvák.

Narodil se 11. září 1965 v New Yorku, kde řadu let žil. Přezdívku Moby mu po narození rodiče dali podle románu Bílá velryba (anglicky Moby Dick) od Hermana Melvilla, jeho praprapraprastrýce.

Je známý též jako Voodoo Child, Barracuda, Brainstorm, UHF, The Brotherhood, DJ Cake, Lopez, Mindstorm, Schaumgummi, Pippy Baliunas a Moby & The Void Pacific Choir.

Do popředí světového zájmu se dostal v roce 1999 po vydání alba Play, a to především díky singlům „Why Does My Heart Feel So Bad?“ a „Porcelain“. Deska byla dvakrát platinová, prodalo se jí devět milionů kopií. Na úspěch navázal alby 18 a Hotel.

Moby je zapřísáhlým veganem a bojovníkem za práva zvířat. Jeho oblíbenými kapelami jsou Pantera, Sepultura nebo Bad Brains.

Diskografie: 
1992 – Moby
1993 – Ambient
1995 – Everything Is Wrong
1995 – Animal Rights
1999 – Play
2002 – 18
2005 – Hotel
2008 – Last Night
2009 – Wait for Me
2011 – Destroyed
2013 – Innocents
2016 – Long Ambients 1: Calm. Sleep.
2016 – These Systems Are Failing (The Void Pacific Choir)
2017 – More Fast Songs About the Apocalypse (The Void Pacific Choir)
2018 – Everything Was Beautiful, and Nothing Hurt

Zdroj: Wikipedia 

Moby
Zdroj: ČT24/FB Moby