Další hudební (karlo)várka: Pet Shop Boys

Karlovy Vary - Nejen filmem živ je festivalový divák. Vary jsou si toho vědomy, a proto ve spolupráci s dalšími partnery zařadily do doprovodného programu také hudební pecky. Tou první byl koncert obnovené Lucie, tou druhou je dnešní vystoupení britských Pet Shop Boys.

Neil Tennant a Christopher Lowe, kteří tvoří britské duo, jsou už ostřílenými kozáky hudební branže. Dohromady se dali v obchodě s elektronikou v roce 1981 a hned první singl West End Girls je vynesl do čela britské hitparády. Debutové album Please vydali v roce 1986, poslední, čerstvou desku pojmenovali Electric.

Pet Shop Boys, kteří prosluli právě experimenty s elektronickou hudbou a syntetizátory, se s novinkou vydali na turné, které vede také přes Karlovy Vary. Slavné duo už do lázeňského města dorazilo. Kromě desky Electric by na jejich dnešním koncertě v KV Areně měly zaznít skladby z předchozího alba Elysium a jistě dojde i na hity jako Always On My Mind, New York City Boy či už zmíněné West End Girls.

Lucie Švantnerová ke koncertu Pet Shop Boys (zdroj: ČT24)

V Česku koncertovali Pet Shop Boys naposledy v roce 2009 v Praze, přesto jejich jediné letošní vystoupení u nás ještě není vyprodané, upozornila Lucie Švantnerová z KV Areny. Z Varů zavede Electric Tour dvojici ještě v červenci do Estonska, Finska, Německa, Libanonu a Řecka. Zahrají ale také v Indonésii, Číně a Spojených státech, turné zakončí v polovině října v Mexiko City.