Colours of Ostrava slibuje návštěvníkům lepší zázemí

Ostrava – Letní festivalová sezona je za dveřmi! Colours of Ostrava letos hodlá návštěvníkům nabídnout lepší a komfortnější zázemí jako moderní vybavení, lepší povrch, ale hlavně technické zdokonalení pódií a jejich vybavení. Změnami prošlo i stanové městečko, které bude větší a přibydou také místa k sezení. Akce se bude konat mezi 18. a 21. červencem v bývalém plynojemu a současném kulturním centru Dolních Vítkovic.

Důležitou změnou bude změna povrchu terénu u hlavní stage, odkud zmizí kamení. Úpravou prošel také prostor u druhé scény, kde došlo ke zlepšení její stability a ke zpevnění zakotvení. Tím to ale nekončí, progres nastal i po technické stránce – vůbec poprvé festival použije ocelovou konstrukci u hlavní stage. Bude tak odolnější vůči výkyvům počasí a unese lepší a kvalitnější zvukovou aparaturu. Počet obrazovek vzroste na pět. 

V průběhu festivalu bude Česká televize natáčet dokument Moje Colours. Návštěvníci k němu mohou přispět tehdy, kdy natočí svůj příběh o pobytu na festivalu a do 15. srpna ji zašlou organizátorům.

„Délka sestřihu je maximálně 90 vteřin. Kreativitě a osobitosti se meze nekladou, tj. příběh nemusí mít přímou souvislost s koncerty či děním na pódiích. Autoři vybraných mikropříběhů budou odměněni volnou vstupenkou na festival Colours of Ostrava 2014, cenami od partnerů festivalu a jejich příspěvek se stane součástí dokumentu České televize. Ti ostatní budou zahrnuti do on-line kampaně Colours of Ostrava 2014,“ popisuje festival podmínky na svém webu.

V areálu s novou Drive stage na příchozí bude čekat gigantický stan, jenž pojme kolem tří tisíc lidí. K navýšení počtu míst dojde i ve výše zmíněném stanovém městečku, které se přesune několik set metrů od areálu a vejde se do něj víc jak pět tisíc návštěvníků. 

Na festivalech se lepší stravování, a tak ani Colours nezůstávají pozadu a nabízejí variabilní možnosti pokrmů. Stánkaři letos navíc nabídnou patnáct druhů piva, včetně nealkoholických či dalších pivních speciálů.   

Na Colours of Ostrava letos vystoupí přes sto kapel, uskuteční se diskuze, workshopy nebo dojde k promítání filmů. Mezi headlinery patří Sigur Rós, Jamie Cullum nebo The xx.