V zákulisí s Madonnou: Dokument z turné je na světě

New York – Madonna už není pouhá interpretka. Stala se z ní svým způsobem značka, a proto do detailu piluje cokoliv, co dělá. V současnosti zapracovala na uvedení dokumentu o svém posledním koncertním turné The MDNA Tour.

Madonna uvedla nový dokument (zdroj: ČT24)

Turné se stalo nejvýdělečnější akcí za loňský rok a desátým komerčně nejúspěšnějším v historii populární hudby vůbec. Madonna se při něm zastavila v osmdesáti osmi městech (Prahu vyjímaje) a vydělala si v přepočtu téměř šest miliard korun. Stejně vysoké, ne-li vyšší ambice má i dokument, jenž zvěčnil atmosféru a zákulisí celé show. 

Madonna je známá perfekcionistka. „Když připravuji turné, chci vytvořit něco, co ještě nikdy nikdo neudělal, ani já, ani nikdo jiný,“ prohlásila ostatně na premiéře filmu. Dle svých slov její taneční tým disponuje nejlepšími tanečníky na světě. 

Madonnina turné sice jsou novátorská, spolehnout se ale dá i na tři základní jistoty: hodně obnažené kůže, zneužívání náboženských symbolů a právě na propracovanou taneční show. (V rámci zveřejnění The MDNA Tour na svých stránkách vyvěsila inzerát na konkurz na další pohybově nadané nadšence.) 

The MDNA Tour
Zdroj: ČT24/Madonna

Zásadní část dokumentu vznikla na koncertě v Miami. Točilo se ale na všech koncertech po celém světě, které dohromady sledovalo téměř dva a půl milionu diváků.