Mydy Rabycad už se tolik nebojí. Vydávají třetí desku

Mydy Rabycad vydávají novou desku (zdroj: ČT24)

Electro-popová skupina Mydy Rabycad vydala nové album. Deska s názvem M.Y.D.Y. vznikala dílem v Berlíně, videomateriál kapela pořídila také v Kanadě a Spojených státech během letního severoamerického turné.

„Naše turné v Americe a Kanadě bylo jedním z highlightů. Uvědomili jsme si, že i když jsme česká kapela, je možné mít tam úspěch,“ říká zpěvačka Žofie Dařbujánová, že zahraniční koncertování dodalo kapele sebevědomí.

M.Y.D.Y.
Zdroj: SMART Communication

To podpořil už jejich loňský úspěch, kdy Mydy Rabycad teprve jako druhý český zástupce koncertovali na slavném festivalu v anglickém Glastonbury. „Paradoxně mi přijde, že spíše v Čechách musíme hodně dokazovat, protože v podstatě nejsme komerční kapela. Ale bude to možná zčásti tím, že tady měli lidé možnost sledovat náš vývoj, zatímco do zahraničí jedeme už jako hotová kapela,“ připouští Žofie.

Posluchačům se debutovou nahrávkou Let Your Body Move představili v roce 2013. O dva roky později následovala deska Glamatronic, v níž opustili žánrovou škatulku electro swingu. M.Y.D.Y. je tedy jejich třetím albem. „Pro mě je rozhodně nejosobnější,“ přiznává Žofie. „Dříve jsem se zdráhala psát osobnější texty. A muzikantská stránka je ještě hravější, než bývala. Nebojíme se toho už tolik.“

„Je to pouťouchlé a zároveň sofistikovanější,“ doplnil saxofonista Mikuláš Pecha. „Pořád jsou tam dětské nápady, kdy si z toho místy děláme srandu - ale ne parodii.“ Dětská hravost je znát už na obalu desky, kde se kapela zabydlela v domečku pro panenky. Novinku ale pokřtí v „dospěláckém“ Lucerna Music Baru v Praze 9. listopadu.