Dokument o kapele Nazareth nahlíží muzikantům do obýváků

Praha - Do kin právě přichází jedinečný dokument českých tvůrců o legendární skupině Nazareth. Snímek mapuje skoro čtyřicetiletou kariéru rockové legendy, přibližuje jednotlivé členy, odhaluje zákulisí a přináší unikátní záběry ze soukromí členů kapely, kam ani nejzarytější fanoušci nemají šanci proniknout.

„Jednou přišel Jarda Večerníček, pro mne tehdy neznámý člověk, s tím, že se seznámil s kapelou Nazareth a měl by možnost o ní natočit dokument, že tedy shání někoho, kdo by se toho ujal. Vždycky jsem se snažil dostat do zákulisí rockové kapely, ale do té doby se mi to nepodařilo. Šel jsem tedy do toho,“ poodhalil zákulisí vzniku dokumentu režisér Miloslav Šmídmajer.

Podle jeho slov i tvrzení členů kapely se film realizoval v úžasné atmosféře a ve správném rockovém rytmu a tempu v Čechách, ve Skotsku a Rakousku. Filmaři intenzivně provázeli muzikanty na turné v loňském roce, natáčeli před i za jevištěm a v soukromí. Zavítali s nimi do skotského městečka a pronikli také do nahrávacího studia při natáčení desky Big Dogz. Neváhali vyhledat také jejich fanoušky a obohatit nasbíraný materiál o další zajímavé rozhovory a postřehy o těchto dinosaurech světové rockové scény či o svérázných projevech obdivu.

Film 2013: Nazareth - Nekonečný rockový mejdan (zdroj: ČT24)

Nazareth je legendární rocková skupina, která měla v sedmdesátých letech výsadní postavení v top ten tabulkách spolu s Rolling Stones, Sweet, Deep Purple, Led Zeppelin či Genesis. Zakládající členové Dan McCafferty a Pete Agnew se znají od prvního školního dne a v kapele hrají již 40 let. Tito rockoví „dinosauři“ ze Skotska i dnes naplňují koncertní sály a jejich hudba je stále plná energie.

Vydáno pod