PODÍVEJTE SE: Signal festival rozhýbal 50 tisíc cihel kostela svaté Ludmily

V Praze začal festival světla Signal. Centrum hlavního města postupně do neděle rozsvítí dvacet instalací od českých i zahraničních umělců. Ve čtvrtek mohli lidé vidět umění francouzského tvůrce Yanna Nguemy, který patří k současným špičkám oboru. Jeho dílo Caryatyds rozpohybovalo kostel sv. Ludmily na náměstí Míru. Podívat se na něj můžete v přiloženém videu.

Dílo Yanna Nguemy navozuje dojem pohybu desítek tisíc kamenů. Umělec toho dosáhl díky vlastnímu softwaru, který čtyři roky vyvíjel. Videomapping tak pracuje s každou z přibližně 50 tisíc cihel tvořících fasádu kostela sv. Ludmily.   

Aby pořadatelé přitáhli pozornost lidí od vytíženého centra i k jiným zajímavým lokacím, rozhodli se letos rozdělit festival na dvě trasy.

„Jedna vede centrem města, druhá, takzvaná vinohradská, pak od kostela sv. Ludmily přes náměstí Jiřího z Poděbrad až do Riegrových sadů,“ upřesnil Martin Pošta.   

ZÁZNAM: Průčelí kostela svaté Ludmily rozhýbaly světelné cihly (zdroj: ČT24)

Konkrétní časy projekcí najdete na oficiálním webu festivalu a také v mobilních aplikacích pro Android a iOS.  Festival potrvá v Praze do neděle 15. října.