V Laně Del Rey vzbudila nová deska touhu po životě

Lana Del Rey vydala nové album (zdroj: ČT24)

Lana Del Rey potěšila před pár dny své fanoušky novým albem. Svou v pořadí pátou studiovou desku nazvala úspěšná americká zpěvačka a skladatelka Lust for Life, tedy „touha po životě“.

Lana Del Rey má za svou sedmiletou kariéru na kontě miliony prodaných desek, šestnáct hudebních cen a pět desítek nominací. Mimo jiné za píseň k filmu Velký Gatsby. Než se stala zpěvačkou, chtěla prý být básnířkou. Rodačka z New Yorku na sebe upozornila svou druhou deskou Born To Die. Stejnojmenný singl k tomuto albu dosud na YouTube nasbíral téměř 340 milionů zhlédnutí.

Následovala alba Ultraviolence a Honeymoon a letos také Lust for Life. Dvaatřicetiletá zpěvačka na něm pracovala téměř dva roky od vydání předchozí nahrávky. „Myslím, že texty i hudbou jsem se zase trochu posunula dál,“ svěřila se v rozhovoru pro BBC Radio 1.

S posunem jí pomohla i řada hostů, například americká zpěvačka Stevie Nicksová nebo Sean Lennon, hudebník a syn Johna Lennona a Yoko Ono. Titulní píseň s Lanou nazpíval kanadský R'n'B zpěvák The Weeknd.

Fanoušci, kteří by Lanu Del Rey chtěli slyšet nejen na albu, ale také naživo, se můžou v druhé půlce srpna vypravit do Krakova, kam zpěvačku zavede její evropské turné.