Monkey Business vydávají desku. Zpívá na ní Joan Baez

Praha – Příznivci populární kapely Monkey Business se radují. Jejich oblíbenci totiž po čtyřech letech vydávají novou desku Happiness of Postmodern Age, samozřejmě s humorem sobě vlastním. Na nahrávce s nimi spolupracovali např. nizozemští Kraak and Smaak, ale hlavně písničkářská legenda Joan Baez, která nazpívala party hned do tří skladeb.

Zajímavými spolupracemi však výčet překvapení nekončí. Na albu se totiž objeví skladba v češtině, což je ve třináctiletém působení kapely teprve podruhé, kdy mateřština střídá angličtinu. Neobvyklá je dozajista také participace Ivana Mládka v písni se záměrně dlouhým názvem Your Girl Looked like Bill Ward on the Cover of Sabotage. 

Formace nedávno vypustila klip k singlu Midlife Punk´s Dilemma, v nemž legendy českého punku Petr Hošek, Martin „Rusák“ Kadnár a Jan Peterka zcizí korunovační klenoty. Na této skladbě si zahostoval člen britské skupiny Freak Power Ashley Slater. 

Monkey Business - Happiness of Postmodern Age
Zdroj: ČT24/Monkey Business

Zmíněná Joan Baez s „opicemi“ přetočila svůj hit Diamonds nad Rust, k němuž se nenápadně přidaly také hlasy Dana Bárty, Terezy Černochové nebo Vojty Dyka. Jak se zdá, Happiness of Postmodern Age sesbíralo tolik hostů, kolik jen mohla. 

Desky se v dnešní době spíš stahují z internetu, než kupují v obchodě. Aby však potenciální kupující Monkey Business navnadili, vložili do bookletu CD přílohu s překladem textů „ve stylu českých básníků“. 

Vydání desky oslaví kapela koncertním turné, které je již v plném proudu – začalo 1. března v Brně. Dnes sedmička muzikantů vystoupí v Českých Budějovicích a v rámci patnácti zastávek kapela zahraje 18. dubna v Bratislavě a nový koncertní program představí i pražskému publiku na speciálním koncertě ve Žlutých lázních 23. května.