Objektiv objevuje svět i ve fotografické knize

Vyšla fotografická kniha pořadu Objektiv (zdroj: ČT24)

Cestovatelský magazín České televize Objektiv oslavil minulý rok třicáté narozeniny. K výročí vznikla fotografická kniha, která zachycuje to nejzajímavější, co se v tomto týdeníku objevilo. Knižní novinku nazvanou Objektiv objevuje svět pokřtily osobnosti spojené s tímto pořadem ve čtvrtek na veletrhu Svět knihy.

Kniha shrnuje třicet dva příběhů z různých koutů světa od třiceti dvou zkušených cestovatelů. Zachycuje jejich osobní příběhy z cest a také fotografie, které na těchto cestách pořídili.

„Vybrali si svoje srdcové záležitosti, destinace, které jim z různých důvodů utkvěly v paměti. Například když se ocitli v blízkosti goril v Kongu nebo se dostali na ostrov, kde předtím bylo méně lidí než na Měsíci,“ upřesnila moderátorka Objektivu Anetta Kubalová, která knihu připravila spolu se svou kolegyní Vendulou Krejčovou. 

Na křest přišla i dřívější průvodkyně pořadem - moderátorka Kamila Moučková. Televizi opustila v roce 1968, na obrazovku se po revoluci vrátila právě díky Objektivu. „Byl to první pořad po dlouhé době, kde jsem si ověřovala, jestli to vůbec ještě umím,“ přiznává.

Cestovatelský magazín Objektiv běží nepřetržitě už třicet let. Každou neděli ho sleduje kolem šesti set tisíc lidí. Vyšlo už také několik knih o reportážích a zákulisí.