Hard přináší skills. Děti musí vědět, kdo je Toxxx, Wich, Dannie…

Praha - Mladý český fotograf Dereck Hard vytvořil motivační knihu pro děti, které vyrůstají bez rodičů. Nafotil dvacet českých street a urban umělců, hudebníků a sportovců a popsal jejich příběhy. Dětem, o které se rodiče nechtějí nebo nemohou starat, chybí přirozené vzory. Kniha Street Kids nemá ambice je nahrazovat, chce však děti motivovat k tvůrčí činnosti. V knize jsou představeni mimo jiné DJ Wich, výtvarník Pasta Oner nebo jezdec na BMX Michael Beran.

„Je to z většiny můj subjektivní výběr lidí, kteří podle mě dokázali ve svých tvůrčích činnostech maximum,“ říká autor projektu a fotograf Dereck Hard. Ředitel Klokánku v Praze Štěrboholech Jiří Souček dodává: „Každý dítě si tam najde něco zajímavého, ať už se mu líbí nějaké graffiti nebo obrázek, od těch nejmenších až po ty největší.“

Publikaci Street Kids dostaly pod vánoční stromeček děti v Klokáncích a dětských domovech po celé České republice. Knihu je možné v omezeném nákladu zakoupit na tomto webu anebo získat na křtu sedmnáctého ledna 2013 v pražském Lucerna Music Baru.