V galerii La Femme vyprávějí O zvířatech a lidech

Praha - Galerie La Femme opět potěšila své příznivce kvalitní a milou výstavou dvou výtvarnic, malířky Evy Šebíkové a sochařky Mony Lipi. Expozice s názvem O zvířatech a lidech představuje poslední tvorbu uznávané malířky Šebíkové, která zůstává věrna figurativní malbě, ve které předkládá trochu ironický a pobavený pohled na to lidské hemžení. Výtvarnice Lipi se stejnou nadsázkou pak zpracovává především zvířecí motivy. Výstava potrvá v Bílkově ulici v Praze 1 do 10. ledna příštího roku.

Eva Šebíková (*1957) vystudovala propagační grafiku na SÚPŠ v Uherském Hradišti. Má velmi osobitý výtvarný projev, co do tématu i způsobu zpracování. Je skvělá pozorovatelka okolí, zajímají ji hlavně témata každodenního života, malé prosté epizodky, kterým člověk běžně nepřikládá význam a které si svým humorným až sebeironizujícím způsobem zpracovává do konečného obrazu. Vtip, fantazie, vyvážená kompozice, brilantní řemeslo … v tom tkví půvab jejich obrazů.

  • O zvířatech a lidech (Eva Šebíková / Mona Lipi) zdroj: Galerie La Femme
  • Eva Šebíková / Baletka zdroj: Galerie La Femme

Mona Lipi (*1978)vystudovala Pedagogickou fakultu UK. Inspiraci své tvorby hledá v přírodě. Fascinuje jí především podobnost lidské a zvířecí říše, zejména pak podobné grimasy člověka a zvířete. Zvířata mají city a nálady, které se jim zračí ve tváři, smějí se, mračí, tváří se lhostejně, hladově, nepřátelsky, ustaraně, zvědavě, plaše … Tato parabola zvíře – člověk provází celou její dosavadní tvorbu.

  • Monika Lipi / Chvostan bělolící zdroj: Galerie La Femme
  • Monika Lipi / Kahaun nosatý zdroj: Galerie La Femme