V nové krimisérii se Ondřej Vetchý snaží, aby spravedlnost byla slepá

ČT odvysílá novou krimisérii Spravedlnost (zdroj: ČT24)

Vrah je známý od začátku, ale to nijak neubírá na napětí. Po seriálech Rapl nebo Labyrint nabídne Česká televize novou detektivku - v titulní roli policejního vyšetřovatele se představí Ondřej Vetchý. Třídílnou minisérii Spravedlnost začne ČT1 vysílat 12. března.

Hned v první scéně úvodního dílu se kriminalistovi přizná jeho dcera k vraždě prominentního soudce. Režisér a spoluscenárista Peter Bebjak tak příběh staví na odkrývání okolností a důvodů, které vedly ke spáchání nejtěžšího zločinu. A pracuje s tématem, co všechno je rodič schopen udělat pro svého potomka.

„Kromě zločinu a trestu je silným tématem i lidská dvojakost, proměnlivost, souboj dobra a zla v člověku. Žádná z postav ve Spravedlnosti není zcela ‚čistá‘, můžeme s někým chvíli sympatizovat, ale objektivně tu neexistuje jednoznačná ‚oběť okolností‘, všichni jsou – více či méně – namočeni do černé barvy. Velkou roli zde hraje také rodina,“ prozradila seriálová dcera Elizaveta Maximová.

Upoutávka: Spravedlnost na ČT

K roli kriminalisty se po krátké pauze na obrazovku vrací Ondřej Vetchý – byl také jednou z postav úspěšného krimiseriálu Případy prvního oddělení, pod některými díly je jako režisér podepsán i Peter Bebjak. „Oba jsou vynikající kriminalisté a oba vychovávají dceru bez matky, což je zajímavá náhoda, ale tím to končí,“ nachází Vetchý jen mírnou spojitost mezi postavami dvou různých seriálů.

V dalších rolích nové minisérie Spravedlnost se představí Martin Finger, Jitka Schneiderová nebo Jan Plouhar. Každý ze třech dílů má téměř stopáž celovečerního filmu – 75 minut.