Bába z ledu se ve světové premiéře představí v New Yorku

Trailer: Bába z ledu (zdroj: ČT24)

Nový film Bohdana Slámy Bába z ledu byl vybrán do soutěže newyorského festivalu Tribeca. Zařazen byl do soutěžní sekce, která představuje to nejlepší ze současné světové kinematografie. Snímek z koprodukce České televize o otužování těla i rodinných vztahů měl v českých kinech premiéru 23. února a za týden ho vidělo 25 tisíc diváků.

Příběh osudového setkání ovdovělé Hany (Zuzana Kronerová) a otužilce Broni (Pavel Nový) zaujal pořadatele spolu s dalšími devíti snímky. Program sekce International Narrative vybírali z filmů z dvaceti různých zemí.  

 „Jsem rád, že budeme mít světovou premiéru zrovna v New Yorku. Mám New York rád a doufám, že tam budou mít rádi náš film,“ přeje si režisér Bohdan Sláma, kterého na festival doprovodí i představitelka hlavní role Zuzana Kronerová. 

Tribeca Film Festival spoluzaložil v roce 2001 Robert de Niro jako reakci na teroristické útoky proti Světovému obchodnímu středisku, které přímo ovlivnily život v přilehlé čtvrti Tribeca v oblasti dolního Manhattanu. Letošní ročník se v New Yorku koná od 19. do 30. dubna.