These Semi Feelings, They Are Everywhere. A ceny Apollo jsou „na dné“

Elektronicko-akustická nahrávka s názvem These Semi Feelings, They Are Everywhere je podle českých hudebních kritiků nejlepší deskou roku 2016. Vznikla jako debutový počin hudebníka, který si říká dné. Za album získal před pár dny už cenu Vinyla.

Tématem alba je neúspěšné hledání lásky v jejím základním smyslu. Základní jsou i prvky, na nichž Ondřej Holý alias dné svou prvotinu postavil – na klavíru a tleskání rukou. V jednotlivých skladbách je vedle bicích či akustické kytary doplňují i netradiční zvuky recyklovaného skla nebo deště. Omezené vyjadřování bylo prý reakcí na v podstatě neomezené možnosti současné hudební produkce. 

Porota složená z českých hudebních kritiků volila vítěze ze sedmi nahrávek. Autory šesti z nich uslyšelo ublikum v pražském kulturním prostoru Royal, kde se ocenění 2. března vyhlašovalo, naživo: zpěvačku Lenny, hiphopové Prago Union, kapely Priessnitz a Midi Lidi, hudebníka, který si říká dné a česko-britskou dvojici Lazer Viking a Sabrehart. Sedmým nominovaným byla skupina Kovadlina.

Vítěz získal sošku od Maxima Velčovského a Jana Jaroše a peněžní odměnu ve výši 60 tisíc korun od Ochranného svazu autorského.

Udělování šestých cen Apollo bylo možné v přímém přenosu sledovat na webu České televize, záznam lze přehrát ve videu níže. ČT art pak 16. března o letošním ročníku odvysílá koncertní dokument.

ZÁZNAM: Koncert a vyhlašování cen Apollo (zdroj: ČT24)