Filmová upoutávka týdne: Lady z Panství Downton vede podivný život

Nezávislých filmů s postavami, které existují ve svých malých podivných světech, je dost. Nový film s hvězdou z oblíbeného seriálu Panství Downton se ale mezi nimi asi zcela neztratí. Už proto, že asistovat jí budou i Tom Wilkinson nebo Andrew Scott.

Snímek s názvem This Beautiful Fantastic natočil Simon Aboud, jehož filmografie není příliš bohatá, jelikož dosud čítala jen jeden film, ale jeho nejnovější příspěvek kinematografii není podle první upoutávky vůbec marný.

Jednou výhodou je, že pro film, k němuž si napsal i scénář, sehnal zajímavý casting. Ústřední roli dívky, na jejímž „životě nebylo nic normální“, ztvárnila Jessica Brown Findlayová, kterou si diváci britského seriálu Panství Downton mohou pamatovat z prvních sérií jako Lady Sybil, nejmladší z dcer hraběte z Granthamu.

Jessica Brown Findlayová
Zdroj: Jonathan Short/ČTK/APInvision

Už tehdy se ve své roli vzpouzela předepsané aristokratické roli a v době první světové války rebelovala proti zavedeným pořádkům. Nezůstalo jen u seriálu a Jessica Brown Findlayová se dál objevila v několika menších, často zvláštních filmech. V Zimním příběhu se potýkala s blížící se smrtí, ve Viktoru Frankensteinovi zase vzdorovala nelidským experimentům stvořitele ikonického hororového monstra.

Findlayová přitom není sama, komu se podařilo popularitou Panství Downton rozvíjet kariéru. Dan Stevens, který ztvárnil postavu Matthewa Crawleyho, si letos zatančí po boku Emmy Watsonové v hrané předělávce disneyovského muzikálu Kráska a zvíře. Podobně si Lily Jamesová zahrála v nové verzi Popelky, ale také v adaptaci Pýchy, předsudku a zombie.