Bandzone čichá, čichá talent

Praha - Největší webová databáze domácích kapel Bandzone.cz se počtvrté vrhá do svérázného projektu, jenž má představit největší naděje české klubové scény. Bandzone Showcase se sice uskuteční až 7. prosince, do té doby však mají fanoušci čas na prostudování kapel, které pořadatelé letos pustí na pódium Rock Café.

Loni šest, letos osm. Formací, které mají hudebně co říci, zřejmě přibývá. Každá z nich přitom stojí na startovní čáře svojí kariéry a doufá, že pro ně prosincová noc něco změní. Kapely, které se letos na pódiu objeví jsou Edward Fortyhands, Corposant, Memphis, Y?, Bombs From Heaven a Make My Heart Explode.

Jejich vystoupení budou totiž bedlivým okem sledovat manažeři a další lidi „z branže“, kteří skupinám mohou nabídnout spolupráci a zadělat jim tak třeba i na klíčový okamžik v jejich cestě za úspěchem.

Koncept celé akce pochází ze zahraničí. Využívají ho především hudební vydavatelství a bookingové agentury, aby média i veřejnost navnadily na své nové bonbónky. Někdy mohou za podobnou akcí stát i subjekty, které se snaží pomáhat hudební scéně a sami o sobě s žádnou z kapel přímo nespolupracují. Mají ale dobré kontakty a dokáží muzikanty propojit se správnými lidmi hned na začátku jejich kariéry.

Díky Showcase se zviditelnila třeba kapely The Pooh, Hentai Corporation nebo Segment. První jmenovaní si zahráli před Green Day, druhá parta si zase zahostovala u kytaristy Slashe.

Vydáno pod