Zemřela Claude Gensacová, filmová manželka Louise de Funèse

V noci na úterý ve věku 89 let zemřela francouzská herečka Claude Gensacová, která často zastávala roli filmové partnerky komika Louise de Funèse. Čeští diváci Gensacovou znají především jako manželku Ludovica Cruchota, svérázného četníka ze Saint Tropez, kterého ztvárnil právě de Funès. Herečka zemřela ve spánku, napsal s odkazem na jejího syna francouzský server Le Figaro.

Na počátku kariéry hrála spíše dramatické postavy, ale postupně přešla ke komediím. S Louisem de Funèsem se znala od 50. let, ale po jeho boku se proslavila až ve filmech Oskar a Senzační prázdniny (oba 1967).

O rok později se v komedii Četník se žení za Ludovica Cruchota dokonce provdala. Manželku nebo partnerku de Funèse hrála dohromady v deseti filmech. Agentura AFP uvedla, že za svou kariéru natočila okolo stovky filmů a naposledy se objevila v letošním snímku Baden Baden.

Claude Gensacová byla dvakrát vdaná. První manželství s hercem Pierrem Mondym skončilo po dvou letech. Druhé, se závodníkem Henrim Cheminem, trvalo 19 let, dvojice se rozvedla v roce 1977. Z druhého manželství měla syna Frédérica.