Poslechněte si: Nominace na ceny Apollo poslouchají kovadlinu i srdce

Hudební Ceny Apollo zveřejnily nominace za uplynulý rok. Vítězný počin bude vybírat porota složená z českých hudebních kritiků. Na výběr má ze sedmi nových desek. Cenu vítěz převezme 2. března v Praze.

Zpěvačka Lenny příjemně překvapila svým debutovým pop-rockovým albem Hearts.

Mezi to nejlepší patřily podle poroty i novinky dvou respektovaných skupin - hiphopových Prago Union (s deskou Smrt žije)…

…a alternativně rockových Priessnitz (s jejich údajně poslední studiovou nahrávkou Beztíže).

Na svou loňskou nominaci navázal pražský hudebník Jakub Kaifosz. Letos boduje s projektem Lazer Viking a albem Flesh Cadillac, natočeným ve spolupráci s britským producentem Sabrehartem.

Také kapela Midi Lidi není v nominaci na Apollo poprvé, tentokrát s „optimistickou letní deskou“ Give Masterpiece A Chance.

O cenu se utkají také dva debuty vzešlé z alternativnějších žánrových scén: hardcoreová skupina Kovadlina (Životy těch druhých)…

… a elektronicko-akustická nahrávka s názvem These Semi Feelings, They Are Everywhere hudebníka, který vystupuje pod jménem dné.

Právě na něm se Apollo shoduje také s anketou kritiků - cenami Vinyla, které zveřejnily nominace už před týdnem; na rozdíl od Apolla vedle nejlepší desky vyhlašuje i objev a počin roku. Obě poroty vsadily mimochodem i na kapelu Midi Lidi.

Vydáno pod