Filmové premiéry: Film na každý den

Na každý den v týdnu, přesněji - do příštího čtvrtka, tedy příštích filmových premiér. Těch tuzemských je tentokrát totiž přesně sedm: šest hraných a jedna dokumentární.

CESTA DO LESA. Volné pokračování Cesty z města, kterou s Tomášem Hanákem a Bárou Schlesinger (tehdy Nimcovou) v hlavních rolí natočil před dvanácti lety režisér Tomáš Vorel. Láska, která tehdy zamíchala jejich životy, zasáhne tenotkrát divoženku, vegetariánku a ekologickou aktivistku Anynu (Anna Linhartová) a lesního adjunkta Ludvu (Tomáš Vorel jr.). Více v článku níže:

HASTA LA VISTA! Jeden je slepý, druhý na vozíku a třetí zcela ochrnutý. A všichni stále panicové. Příběh o třech mladících (Tom Audenaert, Gilles De Schrijver, Robrecht Vanden Thoren), kteří se vydají do Španělska s vidinou sexuálních dobrodružství, a o humoru jako jediném prostředku, který pomáhá vyrovnat se s nelehkou situací. Belgická tragikomedie získala na letošním festivalu v Karlových Varech Cenu diváků. Hasta la vista! Belgie, 2011. Režie: Geoffrey Enthoven.

Reportáž o předpremiéře filmu Hasta la vista! (zdroj: ČT24)

HOTEL TRANSYLVÁNIE. Dracula jako otec a hoteliér? Co by ne. V jeho pětihvězdičkovém zařízení se rád rekreuje Frankenstein, vlkodlaci i mumie. Jenže pak se u brány objeví i člověk. Animovaný sice jako všichni ostatní, ale pořád někdo z velkého světa za hranicemi hotelu, před kterým by Dracula rád ochránil svou náctiletou dceru. Hotel Transylvania. USA, 2012. Režie: Genndy Tartakovsky.

KLETBA Z TEMNOT. Dejte pozor, s čím si hrajou vaše děti. Mohl by to totiž být slušný horor. Dcera Clyda (Jeffrey Dean Morgan) a Stephanie (Kyra Sedwicková) Em (Natasha Calis) si koupí na blešáku skříňku - a od té doby se s ní začnou dít zvláštní věci. Jak by taky ne, když škatule byla vyrobena pro zlého démona, který se usadil v těle nové majitelky… The Possession. USA, 2012. Režie: Ole Bornedal.

96 HODIN: ODPLATA. Bývalý agent CIA Bryan Mills (Liam Neeson) před pár lety v Paříži pozabíjel gang obchodníků s bílým masem, aby zachránil svou unesenou dceru (Film 96 hodin z roku 2008 režíroval Pierre Morel). To mu samozřejmě nemůže tak snadno projít - je čas na odplatu. Taken 2. Francie, 2012. Režie: Olivier Megaton.

TAMBYLLES. Absolventský film studenta FAMU Michaela Hogenauera byl promítán v sekci Cinéfondation na festivalu v Cannes. Dramatický příběh mladíka s kriminální minulostí, který se snaží začlenit zpátky do společnosti, pojal začínající režisér jako fiktivní dokument.

KAREL REISZ. TEN FILMOVÝ ŽIVOT. Dokument o filmaři, který se narodil v Ostravě, ale dostal se až do Hollywoodu. Více v článku níže. ČR, 2012. Režie: Petra Všelichová.

Na webu ČT24 si budete moci přečíst recenze na filmy Hasta la vista!, Hotel Transylvánie a Kletba z temnot.

Vydáno pod