Kina hlásí rekord: Anděl Páně 2 přeletěl Babovřesky

Nová pohádka Jiřího Stracha Anděl Páně 2 má za sebou první a hned rekordní víkend v kinech. Od čtvrteční premiéry film vidělo podle údajů distributora, společnosti Falcon, 199 300 diváků, což je nová nejvyšší návštěvnost prvního víkendu mezi českými filmy. Až doposud žebříčku kralovala komedie Babovřesky se 140 236 diváky.

Anděl Páně 2 jako první český film rovněž prolomil nadvládu víkendové návštěvnosti zahraničních titulů a dostal se do první desítky všech nejnavštěvovanějších filmů za první víkend v České republice, kterým nadále vévodí Padesát odstínů šedi s více než 250 tisíci diváky. Anděl Páně 2 na desáté příčce předstihl třeba první díl Hobita.

Se započítáním návštěvnosti předpremiérových představení má v této chvíli film Anděl Páně 2 na svém kontě již 222 678 diváků. 

Příběh filmu Anděl Páně 2 se odehrává v předvečer svátku sv. Mikuláše, v době mikulášského koledování. Chudé Anežce, převlečené za Mikuláše však chybí do trojice čert a anděl. A tak jí Petronel s Uriášem v podání Ivana Trojana a Jiřího Dvořáka trochu vypomohou.

S hrdiny pohádky Anděl Páně 2 se fanoušci mohli setkat „naživo“ v pondělí pátého prosince od 18 hodin na pražském Staroměstském náměstí. Na programu byly ukázky z filmu, beseda s herci a režisérem, soutěže nebo autogramiáda. Snímek vznikl v koprodukci České televize.