Nejvíce si Emmy získaly Vlast a Taková moderní rodinka

Los Angeles - Americká Akademie televizních umění a věd rozdávala v noci z neděle na pondělí našeho času 64. ceny Emmy. Nejvíce na nich bodovaly dramatický seriál Homeland o americkém vojákovi a komediální Taková moderní rodinka.

Homeland (Vlast) získal Emmy v kategorii nejlepší dramatický seriál. Ocenění pro nejlepšího herce a herečku v této kategorii si odnesly i obě jeho herecké hvězdy, Damian Lewis a Claire Danesová. Lewis v seriálu ztvárnil amerického vojáka, který se po osmi letech v iráckém zajetí vrací domů, a Danesová agentku CIA, jež ho podezřívá z tajné spolupráce s teroristy. Soška Homelandu patří také za kameru a scénář.

V kategorii nejlepší komediální seriál loňské vítězství obhájila série Taková moderní rodinka (Modern Family). Cenu pro nejlepšího komediálního herce si odnesl Jon Cryer ze seriálu Dva a půl chlapa, který uvádí kanál CBS. Julia Louisová-Dreyfusová byla oceněna jako nejlepší komediální herečka v hlavní roli za seriál Veep. Cenu Emmy pro nejlepšího herce a herečku ve vedlejší roli v komediálním seriálu si odnesli Eric Stonestreet a Julie Bowenová, oba ze seriálu Taková moderní rodinka. Ta bodovala i v kategorii komediální režie.

64. ceny Emmy: Herci ze seriálu Taková moderní rodinka
Zdroj: ČTK/AP/Jordan Strauss

Vítězové prestižních ocenění americké Akademie televizních umění a věd (ATAS) byli vyhlášeni  na galavečeru v Los Angeles, jímž provázel americký moderátor a komik Jimmy Kimmel.

Zlaté glóby za seriály (zdroj: ČT24)