Praho, je to už dlouho, řekli si Linkin Park. Koncertovat přijedou po 10 letech

Americká rocková kapela Linkin Park se po dlouhých letech vrací do České republiky. Jako hlavní hvězdu ji do Prahy přiveze 11. června příštího roku festival Aerodrome.

Na světové turné se Linkin Park  příští rok vydají v rámci podpory jejich sedmého studiového alba, které právě nahrávají. V České republice koncertovali naposledy před devíti lety v Brně a rok předtím v Praze. Do hlavního města se tedy vrací přesně po deseti letech. Nadšení projevili i samotní členové, když tuto skutečnost nejprve potvrdili na svém oficiálním Facebooku a poté ji podpořili i krátkým videem s pozdravem pro české fanoušky.

Kalifornská skupina hraje takzvaný nu-metal, tedy hudbu na pomezí metalu a hard rocku s příměsí elektronické alternativy a hip hopu. Kapela vznikla v roce 1996. Debutovala v roce 2000 albem Hybrid Theory, jehož se prodalo 20 milionů nosičů. V současnosti mají Linkin Park na svém kontě již šest studiových desek, kterých prodali přes 50 milionů. Celkem získali platinové ocenění ve 34 zemích na pěti kontinentech. Zatím poslední deska The Hunting Party z roku 2014 stanula na prvním místě v přehledu nejprodávanějších alb na iTunes v 67 zemích.

Přes 62 milionů fanoušků z Linkin Park učinilo nejoblíbenější kapelu na Facebooku a obdobné popularitě se těší také na YouTube, kde mají bezmála sedm milionů předplatitelů a celkový počet zhlédnutí jejich videí přesahuje pět miliard.

Linkin Park budou hlavním headlinerem jednodenního festivalu Aerodrome. Vstupenky na hudební program, který se tentokrát uskuteční na letišti v pražských Letňanech, budou v prodeji od pátku 18. listopadu.

Na Aerodromu se v uplynulých letech představily takové hvězdné kapely jako Metallica, System Of A Down, Korn, Alice in Chains, Avenged Sevenfold nebo Limp Bizkit.