Energická ska punk reggae hip hop show na Mighty Sounds

Tábor - Tři živé scény, čtyři pódia pro dýdžeje a jeden divadelní stan nabídne největší hudební festival ve střední Evropě pro žánry jako punk, ska, reggae nebo indie rock Mighty Sounds 2012. Koná se v Táboře od 13. do 15. července a organizátoři očekávají návštěvu 12 tisíc lidí.

Hlavní hvězdou jsou patrně jamajské legendy Inner Circle, jejichž singl Sweat (A La La Long) z roku 1992 je dnes již klasikou. „Těch taháku však nabízíme víc. Máme několik světových jmen, která jsou ve svých žánrech výjimečná,“ uvedla mluvčí akce Markéta Štechová.

Festival, který podporuje myšlenku tolerance

Kromě Inner Circle láká festival návštěvníky například na španělskou ska-punk formaci Locos. Jednou z dalších očekávaných hvězd jsou američtí průkopníci hardcoru Biohazard. Mix punku a keltského folku nabídnou kanadští The Real McKenzies. „Máme tam celou řadu u nás dost populárních jmen, třeba Irie Revoltés, kteří u nás hodně vyrostli a předvádějí vždycky energickou ska hiphopovou show,“ doporučuje Markéta Štechová.

„Je to veliká šíře, ale vesměs spřízněné žánry. To znamená, že návštěvníci festivalu, kteří mají rádi tyhle žánry, tak se docela snášejí dohromady. Myslím si, že to je festival, který podporuje myšlenku tolerance,“ říká Markéta Štechová.

Vedle energické muziky má na festivalu své místo i alternativní divadlo, nohejbal, stolní fotbal nebo stěna, kde si návštěvníci mohou vyzkoušet vlastní graffiti. Zájem o festival je také v zahraničí, hlavně v Německu, Polsku nebo na Slovensku. „Je to dáno tím, že naše akce je rozsahem a charakterem žánrů ve střední Evropě ojedinělou záležitostí,“ říká Štechová.

Řidiči se musí připravit na omezení provozu

Mighty Sounds 2012 se uskuteční na táborském letišti Čápův Dvůr, které sousedí s frekventovanou komunikací I/3, která spojuje České Budějovice a Prahu. Podle policistů se proto řidiči v době konání festivalu musí připravit na omezení provozu na této komunikaci.

Policie svede provoz ze čtyř do dvou pruhů a sníží rychlost na 50 kilometrů v hodině. Při příjezdu do Tábora se tak mohou v obou směrech tvořit dlouhé kolony, uvedl policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Reportáž Lucie Klímové (zdroj: ČT24)
Vydáno pod