Prince se podle médií nedávno předávkoval opiáty

Legendární zpěvák Prince se před smrtí léčil z předávkování opiáty. S odkazem na své zdroje to uvedl americký server TMZ, který o úmrtí 57letého hudebníka informoval jako první. Oficiální příčiny smrti stanoví až páteční pitva.

Prince začátkem tohoto měsíce posunul turné v Atlantě v důsledku nemoci, ale později pokračoval v koncertování – dokonce zvládal dvě vystoupení v jeden den, což fanoušky uklidnilo. Minulý týden byl ale držitel cen Grammy i Oscar převezen do nemocnice v Illinois poté, co se mu udělalo špatně během letu.

Jeho mluvčí později uvedl, že Prince několik týdnů bojoval s chřipkou, web TMZ ale tvrdí, že zpěvák byl hospitalizován kvůli předávkování. „Naše početné zdroje v Molině říkají, že Prince byl odvezen na pohotovost nemocnice a že lékaři mu udělali zákrok zvaný save shot, který se zpravidla dělá s cílem utlumit účinky opiátů,“ uvedl web, který se zaměřuje na aktuální informace o celebritách.

Lékaři prý doporučili Princovi, aby zůstal ležet v nemocnici nejméně 24 hodin, nemohli ale zpěvákovi poskytnout samostatný pokoj, jak jeho doprovod žádal. Prince se proto rozhodl odletět domů. Při odchodu se ale necítil dobře, píše TMZ.

Bezvládné tělo zpěváka se našlo ve výtahu nahrávacího studia u něj doma v obytném resortu Paisley Park nedaleko jeho rodného města Minneapolis. Přivolaným policistům a záchranářům se hudebníka již nepodařilo oživit. Oficiální příčinu úmrtí určí až páteční pitva.

Odchod Prince oplakávají lidé po celém světě (zdroj: ČT24)