Čtyřlístek se už rozhýbal

Praha – Fifinka, Myšpulín, Pinďa a Bobík se v lednu příštího roku dostanou společně na filmové plátno. Předlohu pro celovečerní snímek kreslí – stejně jako komiksy – Jaroslav Němeček. S týmem animátorů spolupracuje už dva roky. Přestože film ještě není hotový, Česká televize mohla nahlédnout do jeho příprav.

„Byl to můj dávný sen,“ podotýká ke vzniku filmu Němeček. „Čtyřlístek je kreslený se záměrem, že se jednou bude hýbat na plátně.“ Po stovkách hodin, které nad postavičkami strávili animátoři, je část filmu nahrubo hotová.

Film Čtyřlístek ve službách krále zavede čtveřici z Třeskoprsk do doby Rudolfa II. Císaři pomůže zachránit korunovační klenoty před proradným alchymistou Kellym. Historický námět vzniká pomocí moderních technologií. „Natáčíme počítačovou animací, záběry pak upravíme, aby vypadaly jako kreslené, čímž jim dodáme moderní vzhled,“ popisuje práci na filmu režisér Michal Žabka.

Reportáž Edity Horákové (zdroj: ČT24)

Dvě vteřiny filmu trvá vyrobit téměř celý den. Ve vůbec první hotové sekvenci peče Bobík Fifince dort. Celý příběh budou moci příznivci Čtyřlístku zhlédnout v kinech na začátku roku 2013. Do té doby jim nezbude než „se spokojit“ s papírovými komiksy, které vychází už víc než čtyřicet let.