FYI: Nový magazín si všímá knih, které je dobré číst ASAP

Do vysílání ČT art se opět vrací pravidelný týdeník o literatuře. Nový magazín svým názvem ASAP odkazuje k anglické zkratce As Soon As Possible, tedy „co možná nejdříve“ a k přání tvůrců, aby diváci sáhli po zmiňovaných titulech co nejdříve po odvysílání pořadu. Premiérový hororový díl odvysílá ČT art ve středu 30. března ve 22:50.

Vedoucí projektu Jiří Podzimek ASAP popisuje jako „literární magazín, ohledávající nově vycházející knihy mnoha staletí“. V moderátorské dvojici se s ním bude střídat Kristýna Večeřová (již diváci mohou znát už z pořadu U Zavěšené knihy) a dokumentarista Bohdan Bláhovec. Tedy „překvapivě odlišní lidé s různou mírou sečtělosti, kteří se vynasnaží dělat dobrou věc“.

„Snažíme se i o to, aby ASAP nebyl pouze revue pro pár zasvěcenců,“ přeje si Bohdan Bláhovec, „ale aby svou formou dokázal zatraktivnit nezlomné hodnoty světa literatury, které tak často na obrazovce nedostávají prostor. ASAP má být pořadem analytickým, stejně jako se bude snažit i o názory a humor, který nám jakožto tvůrcům v mediálním světě chybí.“

Upoutávka: ASAP

Magazín prý hledá čtenáře, které přitahují knihy, jež se musí obejít bez reklamy. V úvodním díle se zaměří na dějiny literárního žánru řazeného k tzv. pokleslé četbě – hororu. Jedním z hostů bude i režisér Juraj Herz.