Žánrového Anděla si chytily Květy, Langerová nebo Support Lesbiens

Žánroví Andělé byli rozdáni (zdroj: ČT24)

Žánrové Ceny Anděl jsou rozdány. Jasného vítěze vzhledem k odlišnosti kategorií nemají, za nejlepší alternativní hudbu však hudební kritika považuje skupinu Květy a jejich desku Miláček slunce. V nové kategorii Rock & pop bodovali s albem K.I.D. Support Lesbiens a nejlepší videoklip loni natočila Aneta Langerová ke sklabě Tragédie na vsi v režii Olgy Špátové.

„Těší mě výsledky zejména v nové kategorii Rock & pop. Support Lesbiens byli po vyhlášení nominací vedle Kabátu a Davida Kollera tak trochu outsidery. Loni ale nahráli skvělou desku, kterou velká akademie ve svém hlasování nereflektovala. Protože v žánrových kategoriích hlasují odborníci, i tento výsledek prokázal smysl zařazení nové kategorie,“ řekl Jaroslav Špulák, šéf žánrových Cen Anděl.

Výsledky byly vyhlášeny v pražském Lucerna Music Baru. V letošním ročníku měli intepreti šanci uspět v jedenácti kategoriích. Pro každou z nich byli osloveni především hudební publicisté a lidé, kteří danou kategorii sledují. Z jejich hlasování pak vzešla jména nominovaných. Slavnostním večerem hudebně provázely např. kapely Bratři Ebenové, Insania, BraAgas a Prago Union. 

„Velcí“ andělé na své majitele teprve čekají. Vítězové budou vyhlášeni 9. dubna v Hudebním divadle Karlín.