Please The Trees nahráli desku za 1 den, cenu Apollo vyhráli za 1 večer

Předávání Cen Apollo 2015 (zdroj: ČT24)

Hudební kritici si loni nejvíce oblíbili desku Carp od Please The Trees a udělili za ní kapele cenu Apollo. Šanci na úspěch mělo dalších šest tuzemských interpretů: David Koller, Kittchen, Klara., Tata Bojs, Květy a Boy Wonder & The Teen Sensations. Všichni vystoupili na slavnostním ceremoniálu, který uváděl publicista Luděk Staněk. Na záznam se lze podívat v článku.

Recenze desku Carp hodnotí převážně jako nejsyrovější nahrávku, kterou kdy formace nahrála. Čvrté album vzniklo během turné po Americe v dietroitském studiu High Bias pod producentskou taktovkou Chrise Koltaye. Ten má za sebou spolupráci se Swans či A Place To Bury Strangers a možná i díky jeho zkušenostem vznikla nahrávka během pouhých čtyřiadvaceti hodin. 

Máma i ségra, vždyť jsme jedna rodina

Novinkou letošního jubilejního ročníku byl host, kterého si každý z vystupujících přizval během vystoupení na pódium. Boy Wonder si přivedl svou matku, Klára Vytisková zase sestru. Sestava Květy si pozvala Jiřího Stivína. Tata Bojs ve své ukázce uctili zesnulého Davida Bowieho a jejich hostem byl loňský vítěz Apolla Adrian T. Bell. David Koller se jako jediný nezúčastnil z osobních důvodů. 

Skupiny Tata Bojs, Květy i zpěvák David Koller se v nominacích neobjevili poprvé, ani tentokrát však svou šanci neproměnili. Loni si sošku Maxima Velčovského a Jana Jaroše a finanční odměnu ve výši 60 tisíc odnesl frontman kapely The Prostitutes Adrian T. Bell - zvítězil se sólovým debutem Different World

ČT art chystá z Cen Apolla již tradiční hodinový dokument.  

Vydáno pod