Velký blondýn s černou botou opět v Praze

Praha - Francouzský herec Pierre Richard, populární nejen v Česku z filmových komedií, vystoupí dnes večer v pražském Divadle Hybernia. Své autobiograficky laděné představení nazvané Pierru Richardovi - Poste restante zde měl uvést už v únoru, podrobil se však chirurgickému zákroku, který si vyžádal rekonvalescenci.

Pódiové sólo Pierra Richarda je plné jeho vzpomínek. „Je založeno na dopisech, které mi píší lidé z celého světa,“ uvedl v jednom z rozhovorů sedmasedmdesátiletý herec. Na jeviště ho táhne potřeba kontaktu s publikem, smích je pro něj podle jeho slov drogou. „I lékaři soudí, že kdo chce být ve formě, musí se hodně smát. Takže zlepšuji zdraví divákům a nakonec i sobě samému. Možná že i díky tomu se stále cítím dobře,“ dodal Francouz.

Smích pokládá Pierre Richard za lék, který ordinuje svým divákům, ale i sám sobě. Jeho groteskní kreace ve filmech Velký blondýn s černou botou, Hořčice mi stoupá do nosu, Roztržitý či Život plný malérů dodnes rozesmějí statisíce diváků. Jako nešikovný rozcuchaný blonďák s věčnou smůlou a odzbrojujícím pohledem vtipně kontrastoval se sebevědomým ranařem v podání Gérarda Depardieua například v komediích z 80. let Kopyto, Otec a otec či Uprchlíci. Nedávno si Richard zahrál ve filmu Co kdybychom žili společně? s Geraldinou Chaplinovou, Claudem Richem a Jane Fondovou.

Život plný malérů / Pierre Richard
Zdroj: ČT24/ČT

V pražském divadle Hybernia se Richard představí 3. a 4. dubna, 6. dubna pak zamíří do Brna. Po Česku a Slovensku ho čeká turné po Francii. Pro samou práci však nechce zapomínat na rybaření v Africe ani na brazilské pláže a závody psích spřežení v Kanadě. Za nejlepší považuje ty roky svého života, které teprve přijdou.