Art Prague představuje v Mánesu 30 galerií

Praha - Mezinárodní veletrh současného umění Art Prague nabízí ode dneška ke zhlédnutí i ke koupi díla od řady tuzemských i zahraničních umělců. Kromě slavných jmen jako Jiří Kolář, Zdeněk Sýkora, Michael Rittstein nebo Jaroslav Róna budou na veletrhu prezentována i díla střední a nejmladší generace. V pražském Mánesu se do 25. března představí 30 galerií nejen z Česka, ale i Francie, Nizozemí, Tchaj-wanu nebo Německa.

Mezi pravidelné účastníky veletrhu patří galerie jako Millennium, The Chemistry Gallery, Galerie Bleibtreu, Navrátil, Art Traffic, Vltavín, Peron, Gambit, Galerie S a další. Kromě desítek maleb, plastik, kreseb a videí bude pozornost věnována také novým médiím a street artu.

Zvláštní expozice Škola Karla Nepraše připomene dvě letošní výročí významného českého sochaře a výtvarníka - nedožité 80. narozeniny a deset let od úmrtí. Svá díla na veletrhu představí čtyři Neprašovi žáci - Martina Hozová, Markéta Korečková, Karel Bartáček a Ján Macko.

Umělecká skupina Pode Bal, známá akcemi, které se dotýkají aktuálních společenských témat, uvede svůj nový projekt Identikit. Zabývá se identitou a řadí se do volného proudu queer umění.

Letošní novinkou je rozsáhlá sekce věnovaná i dětským návštěvníkům - Big toys sochařky Alexandry Koláčkové, která se věnuje tvorbě velkoformátových keramických plastik. Zájemci si zde mohou vyzkoušet i modelování.

  • Projekt Big Toys / Alexandra Koláčková zdroj: Art Prague
  • The Chemistry Gallery / Pasta Oner zdroj: Art Prague

Přehlídka je určena nejen sběratelům, umělcům a studentům uměleckých škol, ale také veřejnosti. Otevřeno je denně od 10:00 do 19:00, na 22. března je naplánováno tradiční veletržní nocturno, kdy jsou výstavní prostory přístupné až do 21:00.

Vydáno pod