Modrý tygr zamířil do zahraničí i dětské fantazie

Praha – Dobrodružný a magický rodinný film Modrý tygr, který vznikl v koprodukci České televize, byl vybrán na několik mezinárodních festivalů, oceňujících tvorbu pro děti. Představí se tak divákům v Kanadě, Norsku a Německu.

Debut režiséra Petra Oukropce bude uveden na festivalu TIFF Kids v Torontu, na festivalu Kristiansand International Children's Film Festival v norském Kristiansandu a také v Mnichově na Film Fest München v rámci dětského festivalu Kinderfilmfest. Zahájí tak svou mezinárodní distribuci.

Příběh Modrého tygra ožije i díky kreativní soutěži Hledá se modrý tygr, kterou vyhlásili tvůrci společně s ČT. Zadáním bylo vytvořit svůj vlastní komiksový příběh. Vítězové ze ZŠ Bosonožská v Brně se mimo jiné zúčastní workshopu animace, kde spolu s tvůrci své příběhy zanimují. Filmy pak bude možné zhlédnout na obrazovkách ČT a na webových stránkách filmu.

Film Modrý tygr pro děti a jejich rodiče, který vypráví o kouzelné botanické zahradě uprostřed města, v níž žijí kamarádi Johanka a Matyáš mezi tropickými rostlinami společně s mluvícím papouškem a svými svéráznými rodiči v podání Báry Hrzánové a Jana Hartla, si odbyl svou premiéru 23. února.