ABBA výjimečně pospolu. Comeback ale neplánuje

ABBA výjimečně pospolu (zdroj: ČT24)

Švédská ABBA se výjimečně sešla na veřejnosti pod jednou střechou. Nešlo však o koncertní sál, ale o restauraci ve Stockholmu. Nový podnik inspirovaný muzikálem Mamma Mia! otevíral jeden z členů Björn Ulvaeus a přítomni byli i další tři. Na dotazy ohledně budoucího reunionu však skupina jednoznačně odpověděla záporně.

Benny Andersson, Agnetha Fältskogová a Anni-Frid Lyngstadová doprovodili Ulvaeuse při otevření restaurace. Nezazpívali však žádnou společnou píseň a odmítli spekulace, že v budoucnu chystají comeback. „To si nemyslím,“ odpověděl na otázku novinářů ohledně možného společného koncertu Andersson.

Nová restaurace je navržena ve stylu řecké taverny vzhledem k tomu, že se muzikál Mamma Mia!, založený na hitech skupiny ABBA, odehrává na řeckém ostrově. V podniku budou hrát písně skupiny ABBA a hosté jsou vybízeni, aby si na jejich tóny zpívali.

Jak šel čas

Počátkem 70. let založili Ulvaeus a Andersson se svými tehdejšími partnerkami skupinu ABBA. Během následujícího desetiletí se z ní stal fenomén, který pravidelně bodoval v hudebních žebříčcích řady zemí. ABBA prodala přes 380 milion alb a singlů po celém světě, čímž se zařadila mezi nejprodávanější umělce historie.

V roce 1979 se však Ulvaeus rozvedl a nedlouho poté se rozpadlo manželství také Anderssonovi. Bylo jen otázkou času, kdy zanikne i společná hudební formace. Po rozpadu v roce 1982 zůstali Ulvaeus a Andersson u hudební tvorby a společně se věnují hlavně muzikálové produkci. Mezi jejich nejznámější počiny patří muzikály Šachy (Chess) a právě Mamma Mia!

Vydáno pod