Kateřina Petrusová stvořila lásku v nebezpečných kulisách

Praha - Na knihkupeckých pultech se objevil nový český detektivní román s prvky klasické romance Nebezpečná láska autorky Kateřiny Petrusové, která začala psát v rámci webu FanFiction, což jsou povídky internetových přispěvatelů, jež na sebe určitým způsobem navazují a reagují. Postupem času se začala jako spisovatelka vyhraňovat a vytvořila si své postavy, svůj příběh, který se dostal až do nakladatelství Fragment, které knihu vydalo.

Na doporučení posledního zaměstnavatele získá mladá newyorská ošetřovatelka Paige práci v rodině Bavettových, bohatých podnikatelů pocházejících z Itálie. Má se starat o jejich syna Michaela, mladého muže, který se po autonehodě duševně vrátil do období svého dětství. Paige si k němu postupně nachází cestu a Michael si ji velice oblíbí. Postupem času Paige přichází na to, že se dostala do newyorského podsvětí a její zaměstnavatelé jsou součástí mafie.

Co se stane, když se náhle Michael probere, jaká je cesta pro člena mafie, který dostal druhou šanci a jak se s nastalou situací vyrovná Paige, které Michael nezůstane lhostejný, se čtenář dozví v knize, která je zručně napsaná, jasným a nekomplikovaným jazykem. Je to čtení jako stvořené pro blížící se dovolenkové dny, kdy trocha romantiky a napětí zpříjemní volné chvíle.

Kateřina Petrusová se narodila 23. března 1982 v Pardubicích. Své první dvě povídky napsala ve čtrnácti letech. Další přišly o tři roky později, kdy se zúčastnila literárních soutěží. Svou románovou prvotinu psala po chvilkách, kdy její dvě malé dcery spaly. Jednotlivé kapitoly pak konzultovala se stejně nadšenými pisatelkami na internetu, odkud pak už vedla přímá cesta do nakladatelství. „Psát po internetu je určitě výhodnější než klasické psaní do šuplíku, protože člověk má okamžitou reakci čtenářů. Zároveň, pokud se to líbí, vás to motivuje k dalšímu psaní,“ komentovala spisovatelka svou výchozí platformu.

Na rodičovské nezahálím - Kateřina Petrusová (zdroj: ČT24)