Útok odšťavňovačů aneb D.E.S.I.G.N. pro malé i velké

Vychází knížka D.E.S.I.G.N. (zdroj: ČT24)

Dějiny návrhářství v kostce aneb historie nejzajímavějších předmětů, které pronikly do našich domácností, to přináší knížka D.E.S.I.G.N. Rodiče s dětmi nebo děti s rodiči díky ní mohou zkoumat význam tohoto populárního slova prostřednictvím konkrétních návrhů.

Knížka D.E.S.I.G.N. přináší příběhy sedmdesáti pozoruhodných předmětů, které navrhli slavní světoví designéři. Od židle 14 Michaela Thoneta z roku 1859 přes pohovku Polder Helly Jongeriusové z roku 2005 až po regál Martiho Guixé z roku 2011. Autory ilustrací jsou Alexandra a Daniel Mizielińských, texty napsala Ewa Solarzová.

Knížka vypráví třeba o útoku odšťavňovačů od Philippa Starcka a další desítky příběhů věcí, kterými jíme, sedíme na nich nebo si jimi svítíme. Průvodce malé i velké čtenáře seznámí s autory a s nejlepšími plody jejich fantazie, třeba s lampou, která rozkvete, s basebalovou rukavicí, ve které se dá sedět, nebo se zatočenou vanosprchou.

Domácí encyklopedie designových nápadů navazuje na obrazovou mozaiku D.O.M.E.K. od stejných autorů, která malé čtenáře seznámila se základy „domkologie“.