Roli „ďáblovy milenky“ převezme po Lídě Baarové Táňa Pauhofová

Praha - Lze najít podobnost mezi slovenskou herečkou Táňou Pauhofovou a hvězdou prvorepublikového a protektorátního plátna Lídou Baarovou? Posoudit ji bude možné až při premiéře filmu o „přítelkyni pana ministra“, který chystá režisér Filip Renč podle scénáře Ivana Hubače. Dnes zveřejnili herecké obsazení.

Pauhofová na sebe české diváky herecky upozornila především v dramatu Hořící keř. V příběhu o skutečných událostech, které následovaly po sebeupálení Jana Palacha, ztvárnila Dagmar Burešovou, advokátku zastupující Palachovu rodinu. V chystaném filmu se promění v krásnou Lídu Baarovou. Scénář se zaměří především na nejkontroverznější část života této herecké hvězdy - její vztah s říšským ministrem propagandy Josephem Goebbelsem.

„Nebude se jednat o životopisný film o Lídě Baarové, ale jen o nejzásadnější úsek jejího života, který ovlivnil jak její kariéru, tak osud její rodiny. Její podlehnutí moci, slávě a úspěchu bylo velice kontroverzní a rozporuplné. Ta hranice mezi hvězdnou slávou a životním peklem je velice tenká,“ podotkl Renč.

Už dříve uvedl, že chce do rolí Němců obsadit zahraniční herce. Filmového Goebbelse našel v Rakušanovi Karlu Markovicsovi, jehož proslavilo drama o padělateli z německého koncentračního tábora Ďáblova dílna. Shodou okolností podobně bude znít i titul filmu o Lídě Baarové pro zahraniční distribuci - Devil's Mistress čili Ďáblova milenka.

Markovics hrál také v oblíbeném německém seriálu Komisař Rex, popularitu přinesla série i Gedeonu Burkhardovi. Jeho zatím největším filmových úspěchem je ale role v Tarantinových Hanebných panchartech, kteří si z nacistů dělají nepokrytou legraci. V Renčově filmu jej diváci uvidí jako německého herce Gustava Fröhlicha, milence, s nímž se Baarová vídala v době, kdy se seznámila s říšským ministrem propagandy.

Z českých herců se ve snímku objeví také třeba Klára Issová nebo Martin Huba. O filmu, který připravovali podle Renčových slov čtrnáct let, zveřejní tvůrci další informace ještě během ledna.

Vydáno pod