Karlu Gottovi diagnostikovali rakovinu

Karlu Gottovi diagnostikovali lékaři zhoubné nádorové onemocnění mízních uzlin, takzvaný Non-Hodgkinův lymfom. Populární zpěvák zahájil cílenou léčbu ve Všeobecné fakultní nemocnici v Praze.

Nález zjistili lékaři při operaci náhlé příhody břišní, které se šestasedmdesátiletý zpěvák podrobil minulý týden v pražském Institutu klinické a experimentální medicíny (IKEM). Jak dlouho bude léčba trvat, dle odborníků odhadnout v tuto chvíli nelze.

Informaci o nemoci Karla Gotta potvrdila na jeho Facebooku zpěvákova manželka Ivana:

Milí Karlovi příznivci,

manžel si přeje, abyste věděli o jeho aktuálním zdravotním stavu. I přesto, že se mi to nepíše lehce, situace je bohužel taková, že Karlovi byl při operaci náhlé příhody břišní diagnostikován Non-Hodgkinův lymfom. Bylo potřebné Karla převézt z IKEM na specializované hematologické oddělení I. Interní kliniky Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. Manžel je v těch nejlepších rukou a pod dohledem těch nejlepších specialistů v čele s Prof. MUDr. Markem Trněným, CSc., a jeho týmem odborníků. Dnes byla zahájena onkologická léčba za použití nejmodernějších prostředků. Celá rodina věříme, že i díky vaší podpoře se bude mít Karel sílu uzdravit. Moc vás zdraví a statečně bojuje, protože vás nechce zklamat. Zvládly to jiné rodiny, zvládneme to společně také.

Ivana s celou rodinou