Osmé pokračování Harryho Pottera bude. Ale na divadle

Autorka ságy o čarodějnickém učni J. K. Rowlingová se ohledně dalších pokračování drží hesla „nikdy neříkej nikdy“. Už na příští léto plánuje divákům v Londýně představit hru Harry Potter a prokleté dítě. Příběh naváže na poslední sedmou knihu a vystupovat v ní bude dospělý Potter a jeho syn Albus Severus.

Hra se zrodila jen díky správné partě lidí, která přišla s excelentním nápadem, jak ji divadelně ztvárnit. Věřím, že až diváci hru uvidí, pochopí, proč jsme se rozhodli vyprávět Harryho další příběh touto formou.
J. K. Rowlingová
Spisovatelka

Děj se začne odvíjet tam, kde se čtenáři s hlavním hrdinou rozloučili - tedy o 19 let později, kdy zvítězil v bitvě proti Lordu Voldemortovi a spolu s Ginny Weasleyovou začal společný život, v němž už hrají roli také jejich potomci.

Potterova budoucnost je víc než cokoliv jiného „upracovaná“. Jako zaměstnanec Ministerstva kouzel v oddělení bystrozorů se stará o své tři ratolesti, zatímco jeho nejmladší syn pojmenovaný po někdejším řediteli bradavické školy Albusovi Brumbálovi bude bojovat s „tíhou nechtěného rodinného odkazu“.

Otec i syn se dozví nepříjemnou pravdu: temnota někdy přichází z nečekaných míst.
Jeden z producentů hry Harry Potter a prokleté dítě

Drama bude mít dvě části, které bude možné zhlédnout najednou či dva dny po sobě. Předpremiéra by se měla konat 7. června a od 30. července by mohli hru v londýnském Palace Theatre zhlédnout i běžní fanoušci.

Plakát ke hře Harry Potter a prokleté dítě
Zdroj: J. K. Rowlingová

Kromě autorky knih o čarodějnickém učni Rowlingové se na hře podílel i scénárista Jack Thorne a divadelní režisér John Tiffany, který režíroval například úspěšný muzikál Once vzniklý na motivy filmu s Glenem Hansardem a Markétou Irglovou. Zda se na jevišti objeví herci, kteří knižní postavy ztvárnili v osmi úspěšných filmech, producenti nesdělili.

Vydáno pod