Nová deska Tata Bojs se vrací do osmdesátek

Když se řekne A, je třeba dodat B, tvrdí Tata Bojs. Proto jejich deváté album nese název A / B. Deska v mnoha ohledech navazuje na zvuk a estetiku osmdesátých let. Kapela nové písně představí na nadcházejícím Od A do B Tour. Série 13 koncertů začne 30. října, největší koncert a křest alba se uskuteční 12. listopadu v pražském Foru Karlín.

Kapela navazuje na loňský dvojsingl s písněmi Antikvariát a S ní. „Ty dvě písničky, které jsme vyzobli a dali jako první vlaštovky, mohly vytvořit pocit, že to bude temnější album, ale je tam také spousta veselých poloh,“ tvrdí Milan Cais. Novým singlem je skladba Sonda.

Deska A / B obsahuje mimo jiné samply z komunikace letu kosmické lodi Apollo 13 nebo z vysílání stanice Hlas Ameriky. Skladbu Noční linky obohatila trubka Oskara Töröka, na albu dále hostují Yellow Sisters nebo Doubravánek. Na albu se objeví dokonce několik tisíc hostů, ve skladbě Národní totiž zpívají diváci letošních Colours of Ostrava.

Tata Bojs se vrací do osmdesátých let (zdroj: ČT24)

Obal ozdobil akvarel Rubikova kostka z dílny Milana Caise. Koresponduje s písní Rubik a Kubrick, která popisuje setkání dvou géniů moderní doby na dekadentní párty. Ve skladbě v jejich rolích hostují Jan Burian a Marek Eben. „Bylo jasné, že ztvárnit tak významné osobnosti by měly také osobnosti a navíc někdo, koho si vážíme a má hudebně i lidsky už něco odžito,“ říká k tomu Cais.

Kapela Tata Bojs za svoji kariéru získala řadu ocenění včetně deseti Andělů. Současnou sestavu tvoří Milan Cais, Mardoša, Dušan Neuwerth, Vladimír Bár a Jiří Hradil. Předloni absolvovali výroční turné s názvem 25 let cyklace aneb Tour domácí.