Čtrnáct audioknih se nahlas ozve. Nejhlasitější jsou detektivky

První mluvená kniha vznikla ve 30. letech minulého století a od té doby se dá „číst“ i sluchem. Zatímco tištěné, a s nimi i elektronické knihy své pravidelné akce už mají zavedené, audioknihy na sebe poprvé upozorní o víkendu od 9. do 11. října. Pod mottem Audioknihy nahlas! uvede sedm vydavatelů na trh současně čtrnáct nových, převážně detektivních titulů.

Podzimní audio novinky budou k mání ve více než 150 knihkupectvích v Česku a na Slovensku - jedno ze zapojených vydavatelství je slovenské.

„Jde o první velkou akci zaměřenou pouze na audioknihy. Chceme upozornit na tento ve světě moderní a stále oblíbenější způsob ‚čtení‘ a poukázat na spoustu nevyužitého času, který poslech audioknih krásně zpříjemní, ať už jde o řízení auta, sportování, vaření, ale také na jednoduchost a dostupnost v době chytrých telefonů,“ vysvětluje akci Martin Pilař z nakladatelství OneHotBook.

Nejvíc jsou slyšet detektivky

Dokonce o týden dřív než v tištěné podobě si zájemci mohou pořídit nový příběh Joa Nesbøa Syn, o čtrnáct dní dříve vychází bestsellerový thriller Dívka z vlaku od britské autorky Pauly Hawkinsové.

Audioknižní víkend sází spíše na oblibu detektivek, do výběru se dostaly tituly od Henninga Mankella, Agathy Christie, Dominika Dána i Vlastimila Vondrušky. Ale sáhnout mohou čtenáři i po dobrodružném Patnáctiletém kapitánovi od Julese Vernea nebo po Čapkových povídkách.

Prodej audioknih podpoří autogramiády a workshopy s herci, kteří novinky načetli.

Události: Nové knihy, které znějí (zdroj: ČT24)