Nová distribuce přivádí do kin světový film. Začne se Sorrentinovým Mládím

Sorrentinovo Mládí jde do kin (zdroj: ČT24)

Pod novou značkou KVIFF Distribution se skrývá spolupráce České televize, Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech a společnosti Aerofilms. Do tuzemských kin budou společně uvádět zajímavé snímky ze světové produkce, jež se posléze objeví i na obrazovkách televize. Začnou s Mládím Paola Sorrentina, které má premiéru 8. října.

KVIFF Distribution chce finančně i reklamou podpořit filmy, které by se jinak k běžnému návštěvníkovi kina dostávaly jen těžko. Spolupráce vznikla v létě právě na karlovarském festivalu.

Sorrentinovo Mládí si z Varů odvezlo Cenu diváků, a proto bylo od počátku jasnou zahajovací volbou. Italský režisér ale z plátna jen tak nezmizí. V kině Aero proběhne kompletní přehlídka jeho díla. Třeba Velká nádhera je nejnavštěvovanějším evropským filmem posledních pěti let. K vidění bude i snímek Božský, vyznamenaný Cenou poroty v Cannes.

Mládí se stalo doslova ikonickým filmem 50. ročníku karlovarského festivalu. Bylo nadšeně přijato publikem napříč generacemi, získalo Cenu diváků, kterou převzal jeden z hlavních představitelů, Harvey Keitel. Navíc s režisérem Paolem Sorrentinem nás pojí velmi přátelský vztah a jeho filmy se pravidelně těší mimořádnému zájmu karlovarského publika.
Jiří Bartoška