Oh La La! Módní přehlídka filmů

Jean Paul Gaultier, Yves Saint Laurent nebo Vivienne Westwoodová, ikony návrhářství jsou hvězdnými jmény přehlídky, kterou hostí pražské kino Světozor. Tentokrát nejde o přehlídku módní, ale filmovou. Dvoudenní festival Oh La La! míří na diváky, kteří se zajímají o módu.

Speciální dvoudenní program, který na 21. a 22. září připravila filmová distribuce Artcam, se věnuje filmům o módních návrhářích, slavných krejčovských salonech a trendech.  

Do svého ateliéru pustili filmaře návrháři Jean Paul Gaultier, který v dokumentu o sobě svou práci komentuje s nadhledem, anglická revolucionářka Vivienne Westwoodová či Yves Saint Laurent, jehož do módních špiček vynesla spolupráce s Diorem. Diváci se dostanou i do Diorova módního domu. Sledovat mohou, jak nový umělecký ředitel připravuje svou první kolekci haute couture.

Dior a já (2014, režie: Frédéric Tcheng)
Zdroj: Artcam

Dění na tuzemských molech přiblíží CZ&SK Selection, výběr z video prezentace českých a slovenských módních designérů a značek. Program zahájí v pondělí Cesty krásy z Libanonu, o zemi, kde honba za krásou je národním sportem.